Årets Vintermode til Mænd er Både Flot og Praktisk

Der er mange der ikke ligefrem ser frem til, at det bliver vinter her i landet. For de fleste er det noget, man forsøger at glemme: det bliver så koldt og mørkt udenfor, og der er jo ikke nogen grund til, at tage sorgerne på forskud. Men det hele behøver slet ikke at være så pessimistisk: vintermånederne bringer skam også nogle positive ting med sig! Det er på tide, at vi alle begynder at være lidt mere optimistiske, og fokuserer på de gode ting frem for de knap så gode.

En af de ting der virkeligt er at se frem til om vinteren, er fremkomsten af årets vintermode. For mig er det næsten ligeså spændende, som at vente på juleaften. Jeg kan slet ikke vente på at se, hvad designerne og modehusene er nået frem til, og hvad der rent faktisk ender med at vinde frem blandt mine venner og bekendte.

Der er selvfølgeligt mode året rundt, og hver årstid har sin egen stil. Men der er nu noget ved vintermoden der er helt speciel. Jeg tror i høj grad det handler om, at der ganske enkelt ermere tøj involveret om vinteren. Det er jo koldere udenfor, og derfor skal der mere tøj til: længere jakker, flere lag, halstørklæder og vanter. Det er altså den tid på året, at vi har flest forskellige stykker tøj på: og det gør det til en rigtig interessant tid set fra et mode-synspunkt.

For tiden er jeg specielt interesseret i, hvad der rør sig indenfor mandemoden, efterhånden som vi nærmer os vinteren. Kigger man kun overfladisk, så kan det godt se ud som om, at mandemoden ikke forandrer sig særligt meget fra år til år. Den er da også langt mere tilgivende for mænd, end den er for kvinder: mange mænd kan sagtens slippe afsted med at hoppe i vintertøj der har nogle år på bagen. Men hvis man virkeligt kigger efter, så er der altså nogle ganske betydelige forskelle i moden fra det ene år til det andet. Dem der formår at identificere disse forandringer, og virkeligt følge den nye mode til punkt og prikke, vil altså kunne skille sig ud på rigtig positiv vis. Bare fordi man kan slippe afsted med forældet mode betyder det ikke, at man ikke kan have meget at hente ved, at følge den seneste.

Hvis vi eksempelvis kigger på vinterjakker til herre så er det tydeligt, at årets mode er lidt mere ovre i det casual og praktiske, end det har været andre år. Vi har været inde i en stime af vintre, hvor det var et mere professionelt business-look der var in: det kan da også være flot at se på, men det virker ofte uærligt eller kejtet. Årets vintermode er derimod både flot og praktisk. Farverne er forholdsvist neutrale, og tøjet egner sig til fysisk aktivitet – og ser alligevel godt ud, hvis man skal til noget mere fornemt.