Alle Har Plads til et Fitness Center Derhjemme

Langt de fleste mennesker ville ønske, at de levede sundere og dyrkede mere motion. Det kan dog være svært at finde tiden og energien til det, når man samtidig har et arbejde og en familie der skal passes. Mange ender derfor med slet ikke at få motioneret overhovedet, eller også komme de kun afsted i træningscenteret en gang om ugen.

Det er dog ikke helt heldigt, fordi det let bliver en dårlig cyklus. Der er nemlig rigtigt meget der tyder på, at vi får mere overskud – både fysisk og mentalt – når vi træner regelmæssigt og er i god form. Hvis vi ofrer vores helbred for at have mere tid til job og familie, så risikerer vi altså, at vi skyder os selv i foden, og faktisk er en ringere kollega og har mindre overskud til at være der for dem, vi holder af.

Men hvordan bryder man lige ud af sådan en cyklus? Selv hvis vi vidste med sikkerhed, at vores liv ville blive bedre, hvis vi trænede 3-4 gange om ugen, så ændrer det ikke på, at vi har svært ved at finde tiden til at få det gjort.

Men hvorfor tager træning egentligt så lang tid? Det er jo ikke fordi man behøver at kunne løbe et maraton eller vinde vægtløftningskonkurrencer for at få mere overskud i hverdagen. Det handler egentligt bare om at få rørt sig på en effektiv måde – og det kan ofte klares på en 20-30 minutter. Selv 5 minutter er bedre end ingenting: så hvorfor insisterer vi på, at vi ikke har tid til at træne?

Det handler i høj grad om, at de fleste forbinder træning med noget, der foregår udenfor hjemmet. Hvis dit fitness center ligger et par kilometer væk, så forsvinder der jo en helt masse tid der. Du er nødt til at se nogenlunde anstændig ud, siden du skal ud i offentligheden. Det kan man let bruge 10-15 minutter på. Derefter skal man have pakket tasken med fitness-udstyret, hvilket nok også tager 5 minutter. Så skal man afsted: nogle cykler, andre går eller kører bil. I gennemsnit tager det nok 15 minutter fra, at man har forladt sit hjem, og til man er ankommet i træningscenteret. Du har altså brugt 35 minutter på ”træning” før du overhovedet er kommet i gang med, at lave noget fysisk aktivitet, der tæller! Det er da klart at man ikke bare træner 5-10 minutter så.

Men hvad hvis man havde hele fitness centeret derhjemme? Så kunne man begynde at træne med det samme – uanset hvordan man så ud, eller hvad for noget tøj man havde på. Det ville være smart! Men er sådan noget fitness udstyr ikke uhyre dyrt? Og fylder det ikke alt for meget, til en typisk lejlighed?

Det er ikke tilfældet, hvis du investerer i nogle træningselastikker. Med de rette elastikker til træning kan du lave øvelser, der træner alle kroppens muskler, og det hele kan klares derhjemme. Elastikkerne fylder næsten ingenting, og kan let gemmes væk i en skuffe, når de ikke bruges.