De 5 bedste og mest alsidige champagner

Champagne er en vin, der passer til mange forskellige lejligheder. Den er lækker til forretter, til hovedretter og til dessert. Men der er stor forskel på champagner, og derfor kan det være svært at vælge den rigtige. Her får du en top 5 over de bedste og mest alsidige champagner, så du kan finde den, der passer bedst til dig og din smag.

1. Moët & Chandon Brut Impérial

Moët & Chandon Brut Impérial er en klassisk champagne, der er lavet på Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay-druer. Den har en sødme, der passer godt til alle slags lejligheder. Moet champagne er generel en meget god champagne, som også er meget populær, der også bare kan nydes til at fejre livet. Det er heller ikke den dyreste champagne på markedet og kan derfor godt være noget man køber en gang imellem.

2. Veuve Clicquot Brut

Veuve Clicquot Brut er en champagne, der er lavet på 50% Pinot Noir, 25% Chardonnay og 25% Pinot Meunier. Den har en let diskret frugtig sødme, der gør den god til alle typer af hovedretter. Denne champagne er lavet på druer fra 30 forskellige marker, som betyder, at den er meget alsidig og kan bruges til mange forskellige lejligheder.

3. Lanson Black Label Brut

Lanson Black Label Brut er en champagne, der er lavet på 35% Chardonnay, 40% Pinot Noir og 25% Pinot Meunier. Den har sødlige noter af frugt og honning, der gør den perfekt til søde desserter og chokolade. Denne champagne er Lanson’s mest populære champagne, og den kan nydes af alle typer af mennesker. Den har et klassisk design og er derfor også god til gavebordet.

4. Laurent-Perrier Ultra Brut

Laurent-Perrier Ultra Brut er en champagne, der er lavet på 50% Chardonnay, 30% Pinot Noir og 20% Pinot Meunier. Den har en frugtig sødme, der gør den perfekt til forretter, men den er også krydret, som gør den god til flere forskellige hovedretter. Denne champagne er god som aperitif, men den er også alsidig nok til at kunne bruges til mange andre lejligheder.

5. Pommery Brut Royal

Pommery Brut Royal er en champagne, der er lavet på 60% Pinot Noir, 20% Meunier og 20% Chardonnay. Den har en let diskret frugtig sødme, der gør den god til mange forskellige hovedretter. Denne champagne er lavet på en klassisk måde, og det gør den velegnet til mange forskellige lejligheder. Den kan bruges som aperitif, men den kan også bruges til hovedretter og desserter. Denne champagne er heller ikke så dyr som mange andre vine, og det er derfor heller ikke noget, man behøver at holde sig tilbage med, hvis man har lyst til at købe en flaske.