Derfor er Jeg Helt Vild med Faber Castell

Jeg har altid været et meget kreativt og kunstnerisk menneske. Da jeg første gang fik fingrene i et stykke farvekridt som barn nægtede jeg at slippe det igen. Jeg tegnede på bordet, på væggene og på gulvet. Mine forældre fandt det selvfølgeligt utroligt frustrerende, men der var bare et eller andet indeni mig, der ikke kunne få nok af at tegne. Min interesse for at tegne holdt ved som jeg blev ældre, og begyndte selvfølgeligt at komme til udtryk på lidt mere fornuftig vis. Jeg brugte al min fritid på at tegne i tegnehæfter, og blev flere gange taget af læreren i, at sidde og tegne i stedet for at lytte efter, når undervisningen var kedelig.

Jo mere man øver sig, jo bedre bliver man. Jeg blev derfor ret hurtig skrap til, at tegne realistiske portrætter og lignende. Det var et talent, som mange af de andre elever i skolen hurtigt kunne genkende. Mange af dem var nysgerrige, og ville også gerne selv lære at tegne. Så allerede i 7. klasse havde jeg min egen lille ”tegneskole”. Vi brugte frikvarterer, og nogle gange hele weekender, på at tegne sammen. Jeg gav dem nogle gode råd, og hjalp dem med at udvikle sig. Jeg udviklede mig selv utroligt meget i den periode. Jeg tror virkeligt på, at den bedste måde at blive bedre på, er ved at undervise. Det fik mig nemlig til at betragte kunst fra et helt andet perspektiv, og tvang mig til at sætte ord på de ting jeg gjorde intuitivt.

Det er dog en meget specifik lektie fra denne tid, jeg gerne vil dele med dig i dag. Jeg fandt nemlig hurtigt ud af, at det ikke altid var de studerende kompetencer, der var afspejlet i deres tegninger. Jeg fandt hurtigt ud af, at udstyret faktisk spiller en enorm stor rolle. Jeg kunne se en kæmpe forskel på en tegning, som en elev havde tegnet med en tilfældig blyant fra deres penalhus, og så en tegning de havde lavet med mine tegne-blyanter.

Efter at have eksperimenteret med mange forskellige mærker, er jeg fundet frem til, at faber castell er vejen frem. Faber Castell har nemlig alt hvad man har brug for, når det kommer til at tegne. De har blyanter i alle tykkelser, effektive viskelædre og de bedste farveblyanter jeg nogensinde har brugt. Det bedste af det hele er, at kvaliteten altid er den samme med Faber Castell. Hvis jeg skal købe et tegneredskab, som jeg aldrig har prøvet før, så køber jeg det altid fra dem. På den måde ved jeg, at kvaliteten er iorden, og at eventuelle problemer skyldes mine evner, og ikke udstyret. Ved at købe fra et troværdigt mærke fjerner jeg altså en af de faktorer, der gør det svært at forbedre sig: uvisheden omkring kvaliteten af ens udstyr.