Det Bedste ved at Være på Efterskole er…

Hvert eneste år er der tusindvis af unge mennesker der bliver hilst velkommen på en af landets mange efterskoler. Det er en spændende ting, hvor de unge får oplevet hvordan det er at trække rødderne op, og plante sig et nyt sted. Man møder en masse interessante mennesker, og kommer til at bevæge sig rundt i et miljø, der er designet specifikt med det mål, at hjælpe den enkelte med at gro

Der er altså rigtigt mange gode grunde til at starte på Efterskole, og det er nok ganske forskelligt, hvad der har overbevist den ene eller den anden studerende om, at efterskolen er det rette valg for dem. Vi har alligevel spurgt lidt rundt, for at høre hvad de nuværende elever på nogle af landets efterskoler har at sige om, hvad det bedste ved at gå på efterskole er.

Lars, 16 år

Ifølge Lars er det bedste ved at gå på efterskole, at man får mulighed for at smage lidt på den frihed der venter, når man engang flytter hjemmefra. Lars elsker sine forældre, men synes nu også nogle gange, at de kan blive lidt for meget. Han har derfor ”truet” med at flytte væk hjemmefra flere gange, men han har jo inderst inde godt vidst, at der ikke rigtigt var hold i truslerne: hvordan skulle en 16-årig dog kunne klare sig selv? Men så fandt han ud af, at en efterskole ville give ham muligheden, for at prøve det af i sikre omgivelser. Lars bor nu på efterskolen, og besøger kun ”de gamle” en weekend eller to hver måned. Det har vist sig at være rigtigt sundt for Lars: han har fået øjnene op for, hvor meget arbejde der reelt er i, at klare sig selv. Samtidig er det dog sket i trygge og sikre omgivelser, og han har ikke været nødt til at være helt alene om tingene. Samtidig føler han at tiden væk fra hans forældre gør, at han bedre kan værdsætte den tid han bruger sammen med dem.

Lotte, 17 år

Lotte har gået på efterskole siden 8. klasse, og hun kan slet ikke få nok. Det Lotte har sat mest pris på, i forbindelse med hendes ophold på efterskolen, er alle de gode venner og veninder hun har fundet sig. Lotte fortæller at efterskolen føles som en helt anden verden, hvor næstekærlighed og venskab er kerne-værdier, der deles af alle. Det eneste negative Lotte har at sige om efterskoler er, at opholdet jo ender på et tidspunkt. Hun ser absolut ikke frem til, at skulle sige farvel til alle sine gode venskaber, når hendes ophold på efterskolen slutter om ikke alt for længe.

Der er massevis af andre gode grunde til at tage på efterskole, men nu har du da hørt hvad Lars og Lotte har at sige, om deres oplevelse af efterskole-livet.