Dit Sommerhus Brænder Dine Penge af – Sådan Stopper Du Det!

Der er rigtigt mange gode grunde til at eje et sommerhus. Alle har brug for at komme lidt væk engang imellem, og her er et sommerhus en perfekt måde at gøre det på. Man får alle fordelene ved at komme lidt væk hjemmefra, samtidig med at man ikke behøver at gå på kompromis med de ting, man sætter pris på i en bolig, som man selv ejer. Du kan indrette sommerhuset nøjagtigt som du har lyst til, og du undgår alle de negative overraskelser der kan være forbundet med en ferie til et andet land, eller et midlertidigt ophold et sted du har lejet i en uge. Samtidig er der selvfølgeligt penge at spare ved at eje et sommerhus: alle penge du bruger på det bliver bundet op i sommerhusets værdi. Det betyder at du ikke mister pengene: du kan altid sælge dit sommerhus og få nogle af pengene tilbage igen. Hvis du brugte penge på at leje et sommerhus i en uge, så ville de penge bare være væk for evigt: dem får du aldrig tilbage igen.

Når det er sagt, så skal man dog være opmærksom på, at et sommerhus godt kan ske at brænde dine penge af, hvis du ikke er opmærksom. Sommerhuse er nemlig sjældent isoleret og optimeret ligeså godt som de almene boliger. Det er som sådan forståeligt nok: det er jo begrænset hvor meget tid vi opholder os derude. Sommerhuse er simplere og vi stiller mindre krav til dem. Men når det kommer til sommerhusets energiforbrug, så kan der altså være mange penge at spare ved at optimere på det.

Det er specielt noget der kan betale sig at kigge på, når man har et sommerhus i Danmark. Når det bliver vinter har vi nemlig mange dage med frost, og det betyder, at de fleste sommerhuse ikke kan lukkes helt ned, når vi ikke bruger dem. Man er nødt til at have lidt varme og lignende på for at sikre, at vandrør og lignende ikke går i stykker, mens vinteren raser udenfor. Dit sommerhus brænder altså både energi af, når du benytter det, og når det står tomt. Ved at optimere på sommerhusets energiforbrug står du altså til at spare rigtigt mange penge på sigt.

Men hvordan kommer man lige i gang med at optimere sommerhusets energiforbrug? Hvis du har et energimærke sommerhus så er det let og ligetil: du skal blot tage et kig i den energirapport der blev udfærdiget i forbindelse med, at sommerhuset blev energimærket. Hvis dit sommerhus endnu ikke er blevet energimærket så tag kontakt til en byggesagkyndig der kan gøre det for dig. Energirapporten indeholder nemlig udførlige forbedringsforslag som du kan implementere, og dermed sænke energiforbruget i dit sommerhus, så det ikke brænder unødvendigt mange penge af.