Gode Idéer til Julehygge Med Børnene

Nu er det snart juletid, og det betyder hygge og lækker mad. Der er mange gode traditioner i disse tider,  og der er ofte nok at se til. Men hvad gør man, hvis man gerne vil lave lidt ekstra julehygge sammen med børnene? Julen er jo hjerternes tid, og der er jo ikke noget vi elsker mere end vores familier. Det kan derfor være godt at have nogle sjove aktiviteter man kan lave sammen med sine børn, som skaber noget ekstra julestemning og en hyggelig atmosfære.

En af de helt oplagte aktiviteter du kan lave sammen med dine børn er, at lave nogle hjemmelavede juledekorationer. Det kan godt være svært at lave en flot dekoration helt fra bunden af, så det kan være en god idé at købe en færdig Juledekoration til inspiration. Så kan I sætte den købte juledekoration midt på bordet, og så gå i gang med at lave jeres helt egne. De bedste aktiviteter til børn er altid dem, hvor de har mulighed for at være kreative, og frit kan skabe noget ud fra deres egen fantasi. Ved at have et eksempel på en juledekoration at forholde sig til kan de ligesom sætte ramme for deres udfoldelse, og du får samtidig en juledekoration der passer ind i jule-temaet.

En anden gode idé er, at involvere børnene i købet eller produktionen af kalendergaver. Det er meget almindeligt at give kalendergaver børn, og det er i sig selv en ganske hyggelige juletradition. Men du kan få endnu mere ud af traditionen ved at involvere børnene i selve processen. Hvis du eksempelvis har 2 børn, så kan de jo hver især hjælpe dig med at forberede en kalendergave til den anden. Måske tager du dem på skift med ud at handle, hvor I kan finde sjove kalendergaver til den anden. Det er en rigtig sund øvelse for børn, fordi de får trænet deres empatiske sans: de arbejder aktivt på at sætte sig i den andens sted, og danne sig en fornemmelse af, hvad deres bror eller søster vil blive glad for at få i gave. Hvis I har tiden til at lave kalendergaverne selv, så bliver der selvfølgeligt lagt endnu mere tanke og kærlighed i hver enkelt gave. Det er virkeligt noget der kan styrke båndet imellem søskende, og gøre julen endnu mere dejlig.

En tredje aktivitet der altid er god op til jul er, at involvere børnene i produktionen af pebernødder, marcipan og andre lækre sager. Børn er jo vilde med søde sager, og de vil derfor med glæde hjælpe med selv at skabe dem. Det er en sjov og hyggelig aktivitet, der er bundet tæt sammen med julen, og som samtidig styrker børnenes evne og lyst til at hjælpe til derhjemme og gøre noget godt for andre.