Hold boligen tæt med et dampspærre fra byggemarkedet

Der er meget at tænke på, når man har kastet sig ud i et større byggeprojekt i sin bolig. Materialelisten kan hurtigt blive lang, efterhånden som man kommer dybere ned i detaljerne. Ud over plader til vægge og lofter, og materialer til gulv, så er der mange andre småting, der skal med, hvis byggeriet skal blive en succes. Det er en god idé at lave en liste med de materialer, der skal bruges. Det er ikke sjovt at opdage manglerne, når det hele er for sent.

Mellem boligens rum og isoleringen, skal der være tæt, så fugt fra boligen ikke trænger ud i isoleringen og plankerne. En dampspærre kan tætne, så det ikke kommer til at ske. Kommer der fugt omkring spær og isolering, så kan de, i sidste ende, føre til råd og svamp i husets konstruktion. Derfor er det altid en god idé med dampspærre, der kan forhindre fugten i at sprede sig fra boligen og ud i konstruktionen. Der er mere fugt i en bolig, end man tror. Vi skaber fugt blot ved at være der.

Detaljerne spiller en rolle

Det kan ofte være små ting, der afgør om et byggeri bliver en succes, der holder i mange år. De store ting skal naturligvis være i orden, men glemmer man sådan en lille ting som dampspærre, så kan det faktisk ende med at gå galt. Der findes et hav af små instruktionsfilm på nettet, hvor man kan se, hvordan man laver dette. Det kan virkelig godt betale sig at se et par af dem, inden man kaster sig ud i et byggeprojekt. De er fyldt med gode informationer.

Byggemarkedet på nettet

Med stark.dk har byggemarkedet STARK lavet en webshop, hvor man kan finde alle de gode ting, man også kan finde i de fysiske butikker. Det smarte er, naturligvis, at man kan sidde hjemme i sofaen og bestille alle materialer hjem, når man skal i gang med et nyt byggeprojekt. Det er nemt at finde rundt i byggemarkedets webshop, for den er inddelt i kategorier, så man nemt kan finde frem til det, man mangler.