Hvorfor hættetrøjer er populære til voksne og børn?

Der findes meget forskellig modetøj indenfor det stilfulde som det mere casual udtryk. Og til det afslappet udtryk, er hættetrøjer nok indbegrebet af netop dette.

Mange forbinder en hættetrøje med hårdtpumpede rockertyper, skatere, hiphop eller overtøj til sportsfolk. Men hættetrøjer er blevet moderne igen til både mænd, kvinder og børn.

Hættetrøjens historie?

Hættetrøjer og sweatshirts startede som sportswear til beskyttelse mod vejret for sportsfolk. Men blev hurtig populær i underground og streetwear miljøet.

I 70’erne blev trøjen introducerede via hip hop og breakdance kulturen i New York. Hurtigt blev den udbredt til graffitikunsterne, skaterkulturen til de mere hardcore miljøer indenfor bander, hooligans, rockere til i dag, hvor den er udbredt blandt alle.

Hvorfor hættetrøjer er populære?

Udgangspunktet var som let beskyttelse, men blev hurtigt et statement i forhold til tilhørsforhold. Her var det casual og rebelske udbredt, da trøjen også har været praktisk i forhold til at skjule hovedet, når der blev begået ulovligheder.

Men hættetrøjer er dog først og fremmest populære fordi de er store, hvilket giver dejlig plads til de mennesker der ikke kan fordrage kropsnært tøj. Samtidig er de fleste hættetrøjer også brugt til at give varme på højde med en striktrøje, bluse eller andet.

Helt ligesom hættetrøjen er casual og giver dig netop det afslappet udtryk, som mange føler sig komfortabel i.

Derfor finder du mange kollektioner indenfor tøj til voksne og som børnetøj, for også børn elsker den lette overtrøje der kan være substitut for den lette jakke.

Hvornår bruges hættetrøjer?

Hættetrøjen bruges som det lette overtøj til f.eks. sport. Hvis du har besøgt et fitnesscenter, har du nok oplevet mænd styrketræne i en hættetrøje. Det skyldes det komfortable, mere end myten om at jo mere man sveder, jo mere taber man sig.

Trøjen bruges også til ganske almindelig hverdag i skole eller på arbejde med et afslappet forhold til dresscode.

Hvilke brands?

Hvilke brands fremstiller de bedste hættetrøjer? Her er populære sportsmærker som Adidas, Nike, og Peak Performance garant for velkendt kvalitet. Men også high-end mærker som Ralph Lauren, Supreme eller Givenchy er eksponent for høj kvalitet og design.

Champion der fremstiller sports- og streetwear i en billig pris, fremstillede faktisk den første hoodie. Og her finder du også et kæmpe udvalg.