Når gulvet skal have den sidste finish

Det er skønt at gøre det selv. Der er mange ting, man selv kan gøre ved sit hus. Jo mere man laver, desto bedre bliver man, og besparelsen er til at tage at føle på, når man ikke skal betale en håndværker for arbejdet. Man skal blot sørge for at gøre det ordentligt. Heldigvis findes der masser af råd og gode instruktionsvideoer på nettet. Gør man det rigtigt, bliver resultatet lige så flot, som hvis det var lavet af en professionel.

Hvis du har lagt gulv i dit hjem, så er næste projekt at lægge kantlister hele vejen rundt langs væggen. Med lægning af kantlister giver du dit gulv den sidste finish, som får det til at se rigtig flot ud. Det er ikke særlig svært, hvis bare du bærer dig rigtigt ad. Du behøver bare en tommestok, en smig-måler, en sav og hammer og søm. Og så naturligvis kantlister. Gå systematisk til værks, så bliver dit resultat virkelig flot.

Det er pærelet

Først måler du op side for side. Så saver du dine kantlister til med smig-måleren. Tjek for hver liste, at den passer, som den skal. Derefter skal dine kantlister slås fast langs panelerne. Det kan gøres med hammer og søm eller med en fin sømpistol. Det er svært at lave de store fejl, når bare opmålingen er foretaget korrekt.

Et gulv, som er kantet med kantlister, ser færdigt og fuldendt ud på en helt særlig professionel måde. Du vil kunne glæde dig over synet hver eneste dag i mange år frem. For kantlister giver lige det sidste pift, som får dit gulv til at fremstå smukt og færdigt. Husk at købe lister nok, så der er lidt til overs, hvis du skulle komme til at måle forkert.

Det smukke hjem

Når man gør tingene selv, så bliver man ofte ekstra glad for dem. Man får et helt særligt forhold til noget, man selv har lavet. Det er en erfaring, mange gør-det-selv-folk har. Og det er en stor glæde at forbedre sit eget hjem med sine egne hænder. Man bliver så stolt.