Opnå skarpe kanter, når du maler

Hvis du har prøvet at male, så har du måske også prøvet, at det ikke altid ender helt perfekt. Det billede på Instagram, der fik os til at forelske os i farven, ligner ikke helt. Kanterne er ikke blevet så pæne, og da malertapen blev revet af, røg noget af malingen med. Næste gang kan du prøve at følge disse råd, så du opnår det resultat, du ønsker.

Vælg en kvalitetsmaling

Det er let at tænke, at maling bare er maling, men det passer ikke. Der er er stor forskel på kvaliteten af maling, og det er derfor vigtigt at vælge en af høj kvalitet. Jotuns lady maling er flere gange blevet kåret til en af de bedste mærker på markedet. Den fungerer ikke bare godt i praksis, men Jotun garanterer dækkevnen efter bare to lag maling, hvilket gør sig gældende for alle deres underkategorier, herunder lady maling.

Brug malertape

Lige meget om din kant skal have en anden farve end resten af væggen, eller du bare sikrer dig mod loftet, så er det nødvendigt at dække af. Du behøver dermed ikke være nervøs for, at du kommer til ramme paneler osv. Det er dog vigtigt at huske, at malertapen ikke må sidde for længe, max. 10 minutter, da din lady maling ellers tørrer og hænger fast i tapen. Din lady maling skal være våd og fugtig, når tapen fjernes.

Skyl dine pensler og malerruller

Hvis du skal til at tage nyt malergrej i brug, er det en god idé lige at skylle dem først. På malerruller sidder der ofte noget fnuller, der skal fjernes, så det ikke sætter sig fast på væggen og skaber plamager. Inden du tager dit malergrej i bryg, skal du være sikker på, at det helt tørt, ellers risikerer du at din væg kommer til at indeholde spor fra vandet, og du kan risikere at skulle male væggen om.

Nu er det bare at komme i gang med at male. Hvis du er opmærksom på, at du bruger den samme teknik hele vejen igennem og benytter dig af disse tips, vil du opnå en væg så flot som den du fandt på Instagram.