Sådan Bager du Lækkert Brød til Hele Måneden

Der er ikke noget mere lækkert om morgenen eller eftermiddagen, end et godt stykke hjemmebagt brød. Det er en million gange bedre end et stykke kedeligt franskbrød der har stået på hylderne i supermarkedet et par dage, før man tager det med hjem. Det er en helt anden oplevelse, og derfor bliver man let hooked på det, så snart man har smagt hjemmebag bare en enkelt gang.

Problemet er imidlertid, at det slet ikke er nogen lille opgave, at skulle lave et godt stykke brød fra bunden af. Man skal have købt en masse ingredienser hjem, og så skal hele køkkenet omdannes til noget der ligner et bageri. Så skal man blandet alting sammen, og ælte og bearbejde det i lang tid, for at få et ordentligt resultat. Det kræver både tid og kræfter. Når det så endelig er gjort, så skal brødet stå og hæve – her ryger der altså også en helt masse tid, hvor det godt kan være svært at finde ud af, hvad man skal gøre af sig selv. Endelig kan man så sætte det i ovnen, og så holde godt øje med, at brødet ikke får hverken for meget eller for lidt.

Med alt det arbejde, for slet ikke at tale om al den tid, der skal bruges for at lave noget godt hjemmebagt brød, så begynder man godt at kunne forstå, hvorfor folk helt opgiver, og i stedet nøjes med noget kedeligt brød. Men hvad hvis du kunne bage en helt masse brød på én gang, for så at nyde det hele måneden?

De fleste af os ville nok godt kunne finde en enkelt dag hver måned til at bage noget lækkert brød. Specielt hvis man har en hel måned med lækkert morgenbrød at se frem til. Men er det overhovedet realistisk? Mange har prøvet at fryse brød ned, som man har haft til overs, og det kan da godt spises. Men det er slet ikke den samme gode oplevelse, som når man spiser noget friskbagt brød.

Tricket er, at du ikke skal bage brødet helt færdigt. På din månedlige brød-bagnings-dag skal du blot slå en helt masse brød op, og så sætte dem i ovnen ind til de er næsten færdige. Når der er cirka 20 minutter tilbage ifølge opskriften tager du alle brødene ud (med undtagelse af det, du har tænkt dig at spise de næste par dage), og skynder dig at sætte dem i fryseren.

Når du løber tør for brød, så tager du blot et af de frosne brød op, og smider det i ovnen i 20-30 minutter. Det er nøjagtigt samme koncept som det bake off mange kantiner og bageri-afdelinger bruger, for at kunne servere lækkert nybagt brød, uden at skulle igennem alt besværet hver eneste dag.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *