Sådan Køber du en Ny Renault til Discount Pris

Der er rigtigt mange gode grunde til at foretrække en ny bil, frem for en brugt bil. Når man køber en ny bil, så behøver man overhovedet ikke sætte sig ind i – eller tænke over – bilens historik. Med en brugt bil er man nærmest nødt til at dykke ned i, hvad der er sket i de år, en anden person ejede bilen. Hvor ofte skiftede de olie på bilen? Var den til syn i god tid hver eneste gang? Har den været i et uheld, og hvor/hvordan blev den efterfølgende repareret? Har der været længere perioder, hvor bilen har stået opbevaret sted, uden at være blevet brugt? Disse spørgsmål, og mange flere, er man nødt til at finde svar på, og så prøve at bruge svarene til at udregne nogenlunde hvilken stand bilen er i. Mange tror at de bare kan se på bilen, eller måske køre en prøvetur eller to i den, og så have et godt billede af bilens tilstand. Men det er ikke helt korrekt: det giver et nogenlunde her-og-nu billede, men fortæller dig ikke særligt meget om, hvad du kan forvente i løbet af de næste par måneder. Kun hvis du virkeligt undersøger tingene i bund kan du begynde at have nogen som helst idé om, hvordan bilen vil opføre sig det næste års tid.

Hvis du derimod køber en ny bil, så ved du, at den er kommet direkte fra fabrikken. Ingen har spist pizza på bagsædet, eller brugt billig motorolie. Ingen er kommet til at fylde den forkerte type benzin på tanken, eller lavet nogle lidt for hårde opbremsninger. Du ved nøjagtigt hvad du får for pengene, og du kan lave kvalificerede bud på, hvordan bilen vil opføre sig i fremtiden – for den vil sandsynligvis følge i sporet på alle andre nye biler, af samme model og mærke.

Så hvorfor køber folk overhovedet brugte biler? Det skyldes primært at brugte biler plejer at koste betydeligt mindre end nye biler. Læg mærke til, at jeg ikke sagde, at brugte biler er billigere end nye biler: for det er ikke noget man bare sådan lige kan postulere. Du får ikke det samme for pengene, og værdien af en brugt bil er utroligt svær at udregne – selv når du har brugt dagevis på at indsamle al den relevante information omkring bilens brug og historie.

Hvis du gerne vil spare nogle penge, men stadig få alle fordelene af en ny bil, så anbefaler jeg, at du laver samme trick som min kammerat. Han har lige anskaffet sig en renault megane, og det er den tredje Renault han har ejet. Grunden til at han altid køber Renault er, at han har fundet et fantastisk trick til altid at få en ny Renault til discount-pris:

Hver gang der lanceres en efterfølger til en af Renaults populære modeller, så tager min ven hen til den lokale Renault-forhandler, og spørger ind til den model der ”erstattes”. Bilforhandlerne vil nemlig meget gerne af med den ”gamle” model, så de kan gøre plads til efterfølgeren. Det betyder at den gamle model – der jo stadig er en helt ny bil – sælges til en rigtig god pris.